Ötletek az új előírások betartásához

IRÁNYADÁS AZ ÚJ ELŐÍRÁSOK BETARTÁSÁHOZ

Amikor az állam engedélyezte, hogy újra kinyissanak a termek, szigorú szabályokat kell betartani. Az állami szabályzatoktól függetlenül fontos, hogy biztonságos és egészséges környezetet biztosítson az alkalmazottjainak és a vendégeinek. Ugyan az újra nyitás pozitív hozományokkal jár a vendégek számára, mint figyelemelterelés a vírusról, az üzemeltetés módja nem olyan egyszerű, mint eddig volt. Szeretnénk néhány ötletet adni, hogyan tegyen eleget az új kritériumoknak.

Távolságtartás az edzőtermében

Ahogy mind tudjuk, egy úgynevezett “1,5 méteres” társadalomban fogunk élni, ez nem lesz máshogy az edzőteremben sem. Fontos, hogy kövessük ezt a szabályt, de hogy tudja elérni, hogy a vendégei tartsák a távolságot?

Bizonyosodjon meg egy minimum 1,5 méteres távolságról az eszközök között, ha ez nem lehetséges, gondolkodjon olyan megoldásokon, mint a plexifal vagy paravánok, az elválasztáshoz. Használhat matricákat vagy tape-et, hogy megakadályozza vendégeit bizonyos eszközök használatától, de bizonyosodjon meg terme rendezettségéről. Ahhoz, hogy ne nézzek ki a terme úgy, mint egy építkezési terület, jó ötlet lehet szabályos rendben elhelyezni a tájékoztató táblákat a kardio eszközökre, mint a “nem használható” vagy “tisztítsa le használat után”.

Távolítsa el minden második terembicikliről a nyerget, így nem lesznek használhatóak.  Zárja be az öltözőket és zuhanyzókat, mivel ezeken a helyeken nagyon nehéz a szigorú szabályzatot követni. Ez ugyan úgy vonatkozik az úszómedencékre, próbálja minimalizálni a vízhasználatot. Zárja be, vagy csökkentse a bár vagy büféhelyiség kapacitását.

AZ E-BOOK LETÖLTÉSE

Ez az e-könyv gyakorlati tippeket és trükköket tartalmaz, amelyek támogatják a fitnesz létesítmény sikeres újbóli megnyitását. Itt az ideje a jelenlegi stratégia és az irányváltás átgondolására. Egy dolog biztos, létezik egy „új normál”, aminek meg kell felelni. Ragadja meg ezt a lehetőséget, formálja vállalkozását és megtalálja az új utat. Szektorunk jövője nem lesz fekete vagy fehér, a szürke színe attól függ, hogy melyik országban vagy, és milyen szegmensben működik. De egy dolog biztos; már semmi nem lesz a megszokott.

Töltse le:

Tárolás & elhelyezés

Átmenetileg kibővíteni az edzésterületet jó megoldás lehet az eszközei újra rendezéséhez. Esetleg kibérelhet egy plusz lokációt a közelben, hogy feltölthesse futópadokkal, vagy mérje fel a lehetőségeket egy sátor felállításához a parkolóban.

 

Érdemes lehet átértékelni a relatív drága termeknek a csoportos órák megtartását. Abban az esetben, ha több terme is van; egy elég lehet most, a másikat használhatja kiscsoportos futóedzésekre a futópadokon, vagy evezőedzésekre az evezőpadokon. A kardioeszközök áthelyezése a csoportos óra terembe több helyet eredményez az edzőterem részben.

“Forgalomirányítás” a teremben

Hozzon létre egyirányú sávokat, hogy tudja ellenőrizni a vendégek áramlását. Ez megoldható nyilak és stop-táblák segítségével. A kulcs az, hogy teljesen egyértelműek legyenek a jelzések az ‘egyirányúsításnál’. Használjon ragasztószalagot és egyéb jelzéseket a betartandó távolság mutatására.

 

Bölcs döntés egy ‘óramutató járása szerinti’ menetet létrehozása és –ha lehetséges – elkülöníteni a bejáratot a kijárattól. Ez lehetővé teszi az épület átláthatóságát és a látogatók számának korlátozását. Ráadásul egyszerűbb így edzeni is.

 

Kommunikáció a vendégekkel

A kommunikáció most a legfontosabb! Az egyetlen módja a sikeres és biztonságos újra nyitásnak a 100%-os felkészültség és együttműködés mind az alkalmazottakkal, mind a vendégekkel. A biztonság nem csupán az alkalmazottak felelőssége, hanem a vendégeié is. Előre tájékoztassa látogatóit a szabályok betartásának fontosságáról, kiemelve a megszegésükkel járó következményeket. Kérje meg őket, hogy csak ezek elfogadásával látogassanak el a terembe, hogy megelőzhető legyen az esetleges csalódás és – legfőképp – a fertőzés veszélye.

Foglalási rendszer

Az bejelentkezés most a legjobb eszköz, hogy csupán limitált mennyiségű ember tudjon belépni a terembe egyszerre – főleg az első időszakban. Fontos felkészülni és kitalálni egy megoldást erre. A legnyilvánvalóbb lehetőség jelenleg, hogy a csoportos órák látogató számát korlátozza. Ezt valamilyen digitális megoldással tudja kivitelezni, amihez hozzáférése van – ez egyszerűbbé teszi alkalmazottai munkáját.

Ha még nincsen foglalási lehetőség a csoportos óráira, vagy nem megfelelő a rendszer, számos más viszonylag olcsó és egyszerű (online) megoldás létezik. Vegye figyelembe a korlátozott foglalási lehetőséget, vendégenként hetente, hogy mindenkinek egyenlő esélye legyen. Egy másik nagy pozitívuma a foglalásnak az, hogy megelőzi a sorban állást a terem előtt.

Értesse meg a vendégeivel, hogy nincsen meg a lehetőségük arra, hogy bármikor bármennyi ideig edzhessenek. Ez egy lehetséges probléma, tehát a kulcs az, hogy kommunikáljon velük őszintén és egyértelműen. Vagy elfogadják, vagy nem tudják a termét látogatni. Mivel valószínűleg nem öné az egyetlen így működő terem, nincs okuk elhagyni más helyért. Megint, a tiszta kommunikáció a kulcs.

A Life Fitness segít önnek, azzal, hogy megtervezi a terem újra rendezésének alaprajzát. Keressen meg minket!