Miben lehetünk segítségére? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Minden megkeresésre 2 munkanapon belül válaszolunk.

A viselhető technológiák

A hordozható eszközök a fitnesz ipar szerves részévé váltak. Az ACSM így kategorizálja ezeket:

  • Fitness trackers – Okos karkötők
  • Smart watches – Okosórák
  • Pulzusmérők és GPS-nyomkövető eszközök

Messze túlmutattak az egyszerű lépésszámlálókon. Alapvető fontosságú, hogy a fitnesztulajdonosok és menedzserek tisztában legyenek népszerűségükkel és további fejlődésükkel lépést tartsanak.

Hogyan használhatóak a fitneszklubok kardió zónájában?

Ezek az eszközök már nem szigorúan csak önmagukban működnek. Lássunk egy példát: egy hordható technológia, az Apple Watch vagy a Samsung Galaxy Watch, szinkronizál egy erre alkalmas Life Fitness konzollal, így valós idejű edzésadatokat jelez ki a vendég számára.

Ennek az integrációnak a folytatása a Myzone kompatibilitás, már a prémium Life Fitness konzolokkal ellátott kardióeszközökhöz is lehet csatlakoztatni. A Myzone a pulzusmérő öv és a felhőalapú információ tárolás technológiáját ötvözi a fizikai aktivitás monitorozásához. Inkluzív, játékalapú mechanikát és közösségi elemeket is használ a közösségépítéséhez, mindezt a Myzone alkalmazásban.

A Life Fitness kardióeszközök integrációjával a vendégek valós időben megtekinthetik a MyZone statisztikát (% HR Max, MEP-s, elégetett kalória és szín zónák) a konzolon. A klubok számára előnyös lehet, ha a Myzone-t csoportos edzési környezetben is használják, ahol a vonzó látvány hívogató a vendégeknek és megkülönbözteti a létesítményt az átlagostól.

A DIGITÁLIS TECHNOLÓGIA GYORS NÖVEKEDÉSE A FITNESZIPARBAN

A Myzone integráció egy újabb példa arra, hogy az edzők hogyan használhatják a technológiát a még vonzóbb edzésélmény megteremtésére. A 2021-es ACSM trend jelentés világosan megfogalmazza a technológia fontosságát a fitnesziparban.
Három digitális vonatkozású trend jelent meg a top 10-ben. Az Online edzés az 1. helyen debütált, a Virtuális edzés pedig a 6. helyen jelent meg.

Az edzők minden bizonnyal odafigyelnek a fitneszalkalmazásokra és a digitális megoldásokra, hogy a munkájuk során lépést tartsanak a felmerülő új igényekkel. Alapvető fontosságú, hogy a fitneszlétesítmények is kövessék a példájukat.