Miben lehetünk segítségére? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Minden megkeresésre 2 munkanapon belül válaszolunk.

Ötletek a Covid előírások betartásához

IRÁNYMUTATÁS A COVID BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK BETARTÁSÁHOZ

Amikor a korány engedélyezi, hogy újra kinyissanak a termek, még szigorúbb szabályokat kell betartani. Az állami szabályozástól függetlenül fontos, hogy biztonságos és egészséges környezetet biztosítson az alkalmazottjainak és a vendégeinek. Ugyan az újra nyitást alig várják a vendégek, az üzemeltetés módja még nehezebb, mint eddig volt. Szeretnénk néhány ötletet adni, hogyan tegyen eleget a még szigorúbb szabályoknak.

Távolságtartás az edzőteremben

Mint tudjuk, az úgynevezett “1,5 méteres” távolságtartás szerint élnünk, ez nincs máshogy az edzőteremben sem. Fontos, hogy kövessük ezt a szabályt, de hogy tudja elérni, hogy a vendégei betartsák a távolságot?

Biztosítson minimum 1,5 méteres távolságot az eszközök között, ha ez nem lehetséges, gondolkodjon olyan megoldásokon, mint a plexifal vagy a paravánok, az elválasztáshoz. Használhat matricákat vagy ragasztó szalagokat, hogy megakadályozza vendégeit bizonyos eszközök használatában, de mindezt úgy, hogy a környezet rendezett maradjon. Ahhoz, hogy ne nézzen ki a terme úgy, mint egy építkezési terület, jó ötlet lehet szabályos rendben elhelyezni a tájékoztató táblákat a kardio eszközökre, mint a “nem használható” vagy “tisztítsa le használat után” feliratok.

Távolítsa el minden második terembicikliről a nyerget, így nem lesznek használhatóak.  Zárja be az öltözőket és zuhanyzókat, mivel ezeken a helyeken nagyon nehéz a szigorú szabályzatot követni. Zárja le az medencéket is, próbálja minimalizálni a vízhasználatot. Zárja be, vagy csökkentse a büféhelyiség ülőhelyeinek kapacitását az aktuális szabályok szerint.

AZ E-BOOK LETÖLTÉSE

Ez az e-könyv gyakorlati tippeket és trükköket tartalmaz, amelyek támogatják a fitnesz létesítmény sikeres újbóli megnyitását. Itt az ideje a jelenlegi stratégia és az irányváltás átgondolására. Egy dolog biztos, létezik egy „új norma”, aminek meg kell felelni. Ragadja meg ezt a lehetőséget, formálja vállalkozását hogy megtalálja az új utat. Szektorunk jövője nem lesz fekete vagy fehér, a szürke színe attól függ, hogy melyik országban és milyen szegmensben működik. De egy dolog biztos; már semmi nem lesz a régi rend szerint megszokott.

Töltse le:

Tárolás & elhelyezés

Átmenetileg kibővíteni az edzésterületet jó megoldás lehet az eszközei újra rendezéséhez. Esetleg kibérelhet egy plusz helyiséget a közelben, hogy feltölthesse futópadokkal, vagy mérje fel a lehetőségeket egy sátor felállítására a parkolóban.

 

Érdemes lehet átértékelni a relatív drága termeknek a csoportos órák megtartását. Abban az esetben, ha több terme is van; lehet, hogy lehet egy darabig csak egyet érdemes működtetni, a másikat használhatja kiscsoportos futóedzésekre , vagy evezőedzésekre a beltéri kardió eszközök használatával. A kardioeszközök áthelyezése a csoportos óra terembe több helyet ad az edzőterem részben.

“Forgalomirányítás” a teremben

Hozzon létre egyirányú sávokat, hogy ellenőrizni tudja a vendégek mozgását. Ez megoldható nyilak és stop-táblák segítségével. A kulcs az, hogy teljesen egyértelműek legyenek a jelzések az ‘egyirányúsításnál’. Használjon ragasztószalagot és egyéb jelöléseket a betartandó távolság mutatására.

 

Bölcs döntés egy ‘óramutató járása szerinti’ irány létrehozása és –ha lehetséges – el kel különíteni a bejáratot a kijárattól. Ez lehetővé teszi az épület átláthatóságát és a látogatók számának korlátozását. Ráadásul egyszerűbb így edzeni is.

 

Kommunikáció a vendégekkel

A kommunikáció most a legfontosabb! Az egyetlen módja a sikeres és biztonságos újra nyitásnak a 100%-os felkészültség és együttműködés mind az alkalmazottakkal, mind a vendégekkel. A biztonság nem csupán az alkalmazottak felelőssége, hanem a vendégeié is. Előre tájékoztassa látogatóit a szabályok betartásának fontosságáról, kiemelve a megszegésükkel járó következményeket. Kérje meg őket, hogy csak ezek elfogadásával használják a teremet, hogy megelőzhető legyen az esetleges csalódás és – legfőképp – a fertőzés veszélye.

Foglalási rendszer

A bejelentkezés most a legjobb eszköz, hogy csupán limitált mennyiségű ember tudjon belépni egyszerre a terembe  – főleg az első időszakban. Fontos felkészülni és előre kitalálni erre egy megoldást. A legnyilvánvalóbb lehetőség jelenleg, hogy a csoportos órák látogató számát korlátozza. Ezt valamilyen digitális megoldással tudja kivitelezni, amihez hozzáférése van – ez egyszerűbbé teszi alkalmazottai munkáját.

Ha még nincsen foglalási rendszer a csoportos órákra, vagy nem megfelelő a rendszer, számos más viszonylag olcsó és egyszerű (online) megoldás létezik. Vegye figyelembe a korlátozott foglalási lehetőséget, vendégenként hetente, hogy mindenkinek egyenlő esélye legyen. Egy másik nagy pozitívuma a foglalásnak az, hogy megelőzi a sorban állást a terem előtt.

Értesse meg a vendégeivel, hogy nincsen meg a lehetőségük arra, hogy bármikor bármennyi ideig edzhessenek. Ez egy lehetséges probléma, tehát a kulcs az, hogy kommunikáljon velük őszintén és egyértelműen. Vagy elfogadják, vagy nem látogathatják a termet. Mivel valószínűleg nem az öné az egyetlen így működő terem, nincs okuk más termet keresni. Ismét a tiszta kommunikáció a kulcs.

A Life Fitness segít önnek, azzal, hogy megtervezi a terem újra rendezésének alaprajzát. Keressen meg minket!