Miben lehetünk segítségére? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Minden megkeresésre 2 munkanapon belül válaszolunk.

Az 5 legjobb ötlet az otthoni edzőterem kialakításához

Az egészség megőrzése fontosabb, mint valaha. A COVID-19 miatt az emberek otthon kezdtek edzeni, mert igényük volt vagy lett a rendszeres testmozgásra. Ami kényszerből született, sokak számára szokássá vált, és tulajdonképpen elkezdett tetszeni is ez az életmód sokaknak. Bár a fitnesz klubok előnye nyilvánvaló, az otthoni edzés nagyszerű kiegészítője lehet az edzés rutin könnyebb megtartásához. Az otthoni edzőterembe történő befektetés helyes döntésnek tűnik a körülöttünk zajló dolgok fényében.

De hogyan is nézzen ki az otthoni tornaterem, és hol is lenne a legjobb helye? Öt otthoni edzőterem ötletet állítottunk össze, amelyek remélhetőleg nemcsak inspirációként szolgálnak, hanem az egészségesebb élet első lépéseként is.

  1. EDZŐTEREM A HÁLÓSZOBÁBAN

Ha kevés a hely, az otthoni fitneszeszközök a hálószobába is kerülhetnek. Bár ez nem teremt külön helyet az edzéshez, de így az edzés eszközök szem előtt vannak, így nem engedik, hogy megfeledkezzünk róluk. Íme néhány dolog, amelyet szem előtt kell tartani a hálóban való edzőtér kialakítása közben.

 

ELŐNYÖK

  • A fitneszeszközök könnyű hozzáférése megkönnyíti az edzés megkezdését.
  • Ha a hálószobában síkképernyős tévé is van, az elvonhatja a figyelmet az otthoni kardió edzés esetleges monotonitásáról, azonban ügyeljen arra, hogy minden kardióeszközt olyan szögbe állítson, hogy jól látható legyen a képernyő.
  • A közös terektől távol eső helyiségek privát teret biztosítanak az edzések során, és az edzéshez használatos eszközöket elrejtik a vendégek elől.

 

ÖTLETEK A TEREM FELSZERELÉSHEZ

  • Legyen elektromos kiállás a kardióeszköz közelében (ha szükséges). Fontolja meg a kompaktabb lehetőségeket, mint a felhajtható futópadok, otthoni kombinált erősítőgépek, szobakerékpárok, evezőgépek, ellipszisjárók vagy kompakt cross-trénerek, amelyek általában kicsi helyet foglalnak.
  • Jó szolgálatot tesz egy edző matrac nyújtáshoz vagy jógához.
  • Szerezzen be edzőtermi kiegészítőket, például nagylabdát, medicin labdát, kisebb gumilabdát, gumiszalagokat és kézisúlyzókat. Ezek rengeteg fajta testmozgást kínálnak, tárolásuk nem helyigényes, könnyen, láthatatlanul tárolhatók egy szekrényben vagy az ágy alatt.

– Ha kicsit több hely áll rendelkezésére, fontolja meg egy funkcionális edzőállvány beszerzését, amely nemcsak extra edzéslehetőséget kínál, hanem beépített tárolóhely is egyben.

 

TOVÁBBI SZEMPONTOK

  • Ha a zaj okoz gondot, válasszon olyan kardió eszközt, amely szinte némán működik pl. a cross-tréner.
  • Kerülje a ruhák felakasztását a kardióeszközre, mert szinte biztos, hogy elveszi a kedvét az edzéstől, ha először el kell pakolnia!

  1. EDZŐTEREM AZ ALAGSORBAN, PINCÉBEN

Az alagsori edzőtermek sokszor a klubhelység gyanánt kialakított helység egy részére elhelyezve vagy teljes mértékben edzésre szánt helyiségkén funkcionálnak. Az alagsorok kiválóan alkalmasak erősítő edzésre és akár súlyemelésre is, a tér nagysága miatt. Az alagsori helységek gyakran alapvetően olyan padlózattal vannak kialakítva, hogy bírják a komolyabb súlyzós edzések terhelését, ugyanakkor barátságosabbak és jobb hőmérséklet-szabályozású helyek, mint pl. egy garázs.

 

AZ ALAGSOR ELŐNYEI

  • Az alagsorokban külön edzőteret lehet kialakítani, ahol többféle felszerelést és nagyobb fitnesz eszközök is elhelyezhetők, például futópadok, Smith keretek (guggoló állványok), evezőgépek stb.
  • Ez a házrész általában hűvösebb, mint a föld feletti emelet, ami előny a megerőltető edzések esetében.
  • Az alagsorok gyakran nagy ellenállású aljzattal rendelkeznek, vagyis meglehetősen nagy súlynak is képesek ellenállni.

 

ÖTLETEK A HELYISÉG FELSZERELÉSHEZ

  • Egy vagy két kardióeszköz. Ajánlott: egy futópad, egy evezőgép vagy egy teremkerékpár.
  • Súlyzós edző eszközök: guggoló állvány, állítható pad, kettlebell, kézisúlyzó és súlytárcsák rúddal.
  • Egyéb kiegészítők, például nagylabda, medicin labda, edzőmatrac és SMR henger.

 

TOVÁBBI SZEMPONTOK

A kiegészítő sportpadló ideális az alagsori edzőtermekbe, ezek masszív erőnléti edzésekhez és erősítő gépekhez vannak kifejlesztve. A szokásos, 90 x 90 cm-es, négyzet alakú, egymásba puzzle szerűen illeszkedő lapok vastagsága változó, és könnyen lehelyezhetők.

  1. A NAPPALIBA ELHELYEZETT EDZŐTÉR

 

Ha kevés a hely, az otthoni edzéshez szükséges berendezések kerülhetnek a nappaliba. Bár így nem lesz egy szeparált terület az edzés számára, de lehetősége lesz rá, hogy az edzés rutinját fenntartsa. Íme néhány dolog, amelyet szem előtt kell tartani, ha otthoni edzőteret alakít ki a nappaliban.

 

ELŐNYÖK

  • Lehet, hogy a nappali tele van olyan szórakoztató lehetőségekkel, mint a tévé és a hangtechnika, ezek élvezetessé tehetik az otthoni kardió edzések monotonitását.
  • Az eszközök szem előtt vannak, ez megkönnyíti az edzés elkezdését.

 

ÖTLETEK A FELSZERELÉS KIVÁLASZTÁSÁHOZ

  • Egy kardióeszköz. Vegyünk egy összecsukható futópadot, beltéri kerékpárt vagy evezőgépet, amelyek használat közben könnyen elmozdíthatók az útból.
  • Erősítő eszközök, például kettlebell és kézisúlyzó, amelyek láthatatlanul tárolhatók, valamint tornaszőnyeg nyújtáshoz és jógához.

 

TOVÁBBI SZEMPONTOK

  • Vegye figyelembe a berendezés esztétikáját. A kardióeszközök, mint például az IC5 beltéri kerékpár vagy a Row HX evezőgép, olyan dizájnnal rendelkeznek, amelyek öltöztetik a teret.
  • Ha a zaj problémát jelent, válasszon olyan kardió eszközt, mint pl. a cross-trénerek, amelyek csendesen működnek.

 

  1. EDZŐTEREM A GARÁZSBAN

A garázs remek hely az erősítő edzéshez, a funkcionális edzéshez és a testedzéshez. Ideális terület egy otthoni tornaterem számára, mivel lehetővé teszi, hogy komoly edzéseket folytasson, és akár elejthet is egy-egy súlyt anélkül, hogy kárt tenne a padlózatban. A garázs elég nagy lehet ahhoz, hogy lenyűgöző, elkülönített helyet biztosítson az otthoni edzésekhez. Motiváló környezetet teremthet zenével, világítással és bármilyen tervezési elemmel, amely csak eszébe jut.

 

ELŐNYÖK

  • Kiválóan használható nagy funkcionális edzészónák vagy erősítő edzőtér kialakítására.
  • Lehetővé teszi a testmozgást otthonában egy elkülönített részében, a zavaró tényezőktől távol.
  • A bőséges hely lehetőséget ad arra, hogy időről időre új felszereléssel bővítse, így lassan felépítse álmai edzőtermét otthon.

 

ÖTLETEK A HELYISÉG FELSZERELÉSHEZ

  • Egy vagy két kardióeszköz
  • Félkeret vagy Smith gép
  • Kézisúlyzók
  • Fekvenyomó pad vagy ferdepad
  • Súlytárcsák és rudak

 

TOVÁBBI SZEMPONTOK

A kiegészítő sportpadló ideális a garázsos edzőtermekbe, ezek erőnléti edzésekhez és masszív erősítő gépekhez vannak kifejlesztve. A szokásos, 90 x 90 cm-es, négyzet alakú, egymásba puzzle szerűen illeszkedő lapok vastagsága változó, és könnyen lehelyezhetők.

  1. LOFT LAKÁS GYM

Tudjuk, hogy ez a lehetőség ritkaság számba megy, de ha a fittség hozzátartozik az Ön életmódjához és olyan loft lakásban él, ahová mindig szükség van valamilyen funkcionális dekoráció, válasszon olyat, ami kiválóan megfelel az Ön sportos igényeinek!

Az edzőterem elhelyezése a loft lakásban a népszerű butik hangulatot árasztja, és segít abban, hogy a napi edzéseit továbbra is rendszeresen elvégezhesse. A kiterjesztett nappali részeként ez a fajta otthoni edzőterem minden szórakozási lehetőséget biztosít, amelyre szüksége van egy jó edzéshez.

 

ELŐNYÖK

  • Lehet, hogy a loft lakás tele van olyan szórakoztató lehetőségekkel, mint a tévé és a hangtechnika, ezek élvezetessé tehetik az otthoni kardió edzések monotonitását.
  • Az edzéseszközök szem előtt vannak, ez megkönnyíti az edzések elkezdését.

 

ÖTLETEK A FELSZERELÉS KIVÁLASZTÁSÁHOZ

  • A hely nagyságától függően különféle kardióeszközök helyezhetők el, akár több is. Fontolja meg, hogy vegyesen választ motoros és nem motoros eszközöket, például futópadot, beltéri kerékpárt vagy evezőgépet, hogy változatosabbá tegye az edzésprogramját.
  • Jó választás lehet néhány erősítő eszköz, például kettlebell, kézisúlyzó, amelyek egy funkcionális edzőkeretben tárolhatók, ezen kívül számos egyéb lehetőséget kínálnak funkcionális edzésre, ugyanakkor rendezett környezetet teret. A CMDAP segíthet célzott izomcsoportok kidolgozásában, amelyek külön figyelmet igényelnek, ugyanakkor ez a gép multifunkciós.

 

TOVÁBBI SZEMPONTOK

  • Vegye figyelembe az enteriőr és az eszközök esztétikáját. A kardióeszközök, mint például az IC5 beltéri kerékpár vagy a Row HX evező, olyan tervezési elemekkel rendelkezik, amelyek bele illenek az elegáns környezetbe.
  • Ha a zaj problémát jelent, részesítse előnybe a csendes működésű kardióeszközöket.

Szeretne többet megtudni otthoni edzőterem ötleteinkről, vagy egyéni tervezést kérne álmai otthoni tornaterméről?

Olvasson a témáról bővebben honlapunkon