Miben lehetünk segítségére? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Minden megkeresésre 2 munkanapon belül válaszolunk.

Hogyan alakítson ki tökéletes otthoni edzőtermet?

Még akkor is, ha már tagja egy fitnesz klubnak, az otthoni edzőterem tökéletes kiegészítő helyszíne lehet az edzéseinek. A fitneszeszközök otthoni használata nagyszerű módja annak, hogy az egészséges életmód továbbra is fenntartható legyen. Az otthoni edzőterem kialakítása azonban kihívás, mivel számos dolgot figyelembe kell venni ahhoz, hogy az edzőtér igazán megfeleljen az igényeinek. Ezért összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, amelyeket szem előtt kell tartani álmai otthoni edzőtermének megtervezésekor.

AZ OTTHONI EDZŐTEREM KÖRNYEZETI SZEMPONTJAI

ATMOSZFÉRA

A megfelelő légkör inspirál és motivál. Nem az a legfontosabb, hogy hová helyezi el az eszközöket. Keressen olyan területet, ahol a napi zavaró tényezők kizárhatók. Az edzőterem nemcsak a mozgásnak nyújt helyet, hanem a feltöltődéshez is.

VILÁGÍTÁS

A világítás teljesen megváltoztathatja a helyiség hangulatát. Világítsa meg a teret az intenzitásának megfelelően, erősen az intenzív edzés helyét és használjon lágyabb megvilágítást a lazább edzéshez. Alkalmazzon színes megvilágítást egy egyedi térhez, amelyet ki akar emelni.

ZENE & SZÓRAKOZTATÁS

A zene nagyszerű motivációs eszköz. Mindig használhat fejhallgatót, de mivel otthon van, rengeteg lehetőség áll rendelkezésre a zenelejátszók és hangszórók használatára. A már meglévő tévé szórakoztató lehetőségként szolgálhat a hosszú kardió edzések során.

SZÍNEK

Színesítheti a területet a kedvenc sportcsapatának emblémájával, kialakíthat színes zónákat vagy elhelyezhet motiváló fotókat. Használjon olyan díszítő elemeket, amelyek inspirálják az edzést akkor is, amikor az már monotonná válik, teremtsen olyan környezetet, amelyben jól érzi magát.

TÜKÖR

A tükör nagyszerű eszköz az edzőterület megvilágításának felerősítésére, illetve a teret optikailag növeli is. Ezenkívül segít szemmel tartani a mozdulatok helyes végrehajtását.

PADLÓ

Fontos és gyakran figyelmen kívül hagyott szempont a padlóburkolat. A helyes kiválasztása függ az edzés stílusától. Ha elsősorban kardiógépeket használ, az edzőmatrac vagy a nyújtáshoz szükséges jógaszőnyeg elég lehet a meglévő padlóburkolaton használva. Azonban, ha súlyzókat és súlytárcsákat is használ, fontolja meg az ellenállóbb padlóburkolatok használatát a fokozott védelem és a zajcsökkentés érdekében.

ELEKTROMOS KIÁLLÁSOK 

Az otthoni edzőterem tervezésének megkezdése előtt mérje fel, hol vannak a helyiségben elektromos kiállások. Ez segít kiválasztani az elektromos árammal működő berendezések helyét, például: futópadok és az ellipszis járók.

MILYEN ESZKÖZÖKKEL RENDEZZE BE OTTHONI EDZŐTERMÉT

KARDIÓ ESZKÖZÖK

A kardióeszköz a legtöbb fitneszedzés alap felszerelése. Még akkor is, ha előnybe részesíti a szabadtéri sportokat, például a kerékpározást vagy a futást, a kardióeszközök kiváló alternatívát jelentenek, ha az időjárás miatt beltérre szorul. Speciális edzésprogramokat kínál és folyamatos adatkövetést tesz lehetővé, amelyek segítenek a motivációban. A kardióeszközöknek több fő típusa létezik, beleértve a futópadokat, az ülő- és a háttámlás kerékpárokat, a spinnereket, a cross-trénereket és az evezőgépeket.

Méret: A berendezés kiválasztásának egyik legmeghatározóbb tényezője a helyigény. A futópadok gyakran a legnagyobb helyet foglalják el, ezeket a cross-trénerek követik. A beltéri kerékpároknak és az evezőgépeknek általában kisebb a helyigényük.

Mobilitás és tárolás: Másik fontos tényező a fitneszeszközök mozgatásának és tárolásának lehetősége. Néhány futópadot használaton kívül fel lehet hajtani, ami jelentősen csökkenti a külön hely igényét. Az evezőgépeket könnyű mozgatni, függőlegesen tárolhatók egy sarokban vagy akár egy magas szekrényben is. Ezek előnyös tulajdonságok, ha korlátozott a rendelkezésre álló hely.

Szórakoztatás: Egyes kardió eszközök korlátozott szórakoztatási lehetőségeket kínálnak, míg mások az edzésprogramokkal ellátott intelligens TV-vel, alkalmazásokkal, edzéskövetéssel és egyebekkel vannak felszerelve. Válassza ki az ön igényeinek megfelelő szórakoztatási élményt nyújtó edzőeszközt.

Komfort és kényelem: Számos termék rendelkezik a konzolon vagy az edzésprogramokon kívül más kényelmi tulajdonságokkal is. A minőségi futópadok rendelkeznek rezgéscsillapítással, az ízületekre gyakorolt negatív hatás csökkentése érdekében. Az automatikus leállítás, az oldalsó kilépők a fel- és leszálláshoz, a kapaszkodók és a zajcsökkentő funkciók mind fontosak, ha többen is használják a berendezést.

.

ERŐSÍTŐ GÉPEK

Az otthoni tornateremben végzendő erőnléti edzéshez többféle eszköz áll rendelkezésre, mindegyiknek meg van a maga előnye. Az edzés célja, a preferált módszere és a rendelkezésre álló hely határozza meg, hogy melyik a legmegfelelőbb választás.

 

KÁBELES GÉPEK

CMDAP: Ez a kábeles, kettős állítható csigás gép remek választás, amely egyesíti az otthoni edzőrendszerek és a szabad súlyok néhány kiváló tulajdonságát. A CMDAP két kábeles csigát használ, amelyek egy-egy súlyoszlophoz kapcsolódnak, ami azt jelenti, hogy az ellenállás könnyen kiválasztható és beleépül a termékbe. A kábelek lehetővé teszik, hogy egyéni mozgásutat válasszunk, így teljes testedzésekhez sokféle gyakorlatot lehet végrehajtani vele. A CMDAP-ok általában nagyobbak, mint a legtöbb ajánlott eszköz, és magasabb mennyezetet igényelnek. A CMDAP-on a gyakorlatok végrehajtásához rengeteg szabad helyre van szükség a berendezés körül.

 

FIXED MOTION

Multifunkciós Otthoni edzőgép – Home Gym Systems: Ezekkel az otthoni gépekkel jelentős mennyiségű testmozgás végezhető, és helyet takaríthatunk meg velük. Az ellenállás a gépbe van építve. Ezek olyan élményt nyújtanak az otthoni edzőteremben, mint a fitneszklubban a szelektált gépek: rögzített mozgási utak, amelyek a meghatározott izomcsoportok elkülönített edzésére szolgálnak.

Smith keret: Biztosítja a sokoldalú erőedzést, számos gyakorlat végrehajtható rajta, amelyeket erőkeretben végezhet. Úgy lett kialakítva, hogy ideális az egyéni edzéshez. A Smith gépeken egy beépített rúd van a berendezésbe integrálva, az ellenálláshoz súlytárcsákra van szükség, illetve egy edzőpad is szükséges az edzéslehetőségek bővítéséhez.

 

SZABAD SÚLYOK

Kézisúlyok: A szabad súlyok minden mozgáshoz szükségesek lehetnek. Egy-két súlyzó minden otthoni tornaterembe ajánlott, mivel ezek kicsik és viszonylag könnyen tárolhatók.

Keretek: Hihetetlenül sokoldalúak, és rengeteg edzés lehetőséget kínálnak, legyen az súlyemelés, erő vagy funkcionális edzés. A funkcionális keret nagyszerű választás azok számára, akik szabad súlyokkal akarnak edzeni, de megfontolandó a használathoz szükséges rudak és súlytárcsák nagyságának kiválasztása is. A pad a másik fontos kiegészítő eszköz, ha otthoni edzőtermét egy állvány köré építi. Az állványok konfigurálhatók, és kiegészítők sokasága teszi lehetővé, hogy további gyakorlatok és edzés technikák is végezhetőek legyenek rajtuk, például funkcionális edzés vagy a sajáttestsúlyos-gyakorlatok.

További ötletekért keresd fel angol nyelvű oldalunkat