Miben lehetünk segítségére? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Minden megkeresésre 2 munkanapon belül válaszolunk.

A VILÁG TOP 10 FITNESZ TRENDJE 2022-BEN

Az American College of Sports Medicine (ACSM) évente felmérést készít több ezer, az iparágban jártas szakértővel az aktuális fitnesz trendekről. Ennek a felmérésnek az eredményei a legelismertebb és reprezentálóbb adatok a világon. A legtöbb edzőterem és egészségügyi klub ezekre az adatokra alapozza a terveit és stratégiáit. 

Ebben a blogban bemutatjuk a 2022 top 10 fitnesz trendjét. Ezek az irányzatok nem rövid életű hóbortok, hanem az iparágat szakértői szemszögből befolyásoló szakmai és társadalmi fejlemények. 

 Ezeknek a vizsgálata megmutatja, hogy a Life Fitness – a márka családaival együtt – megfelelő megoldással rendelkezik minden irányzatra. Legyen ez, akár kardió, erőfejlesztő eszköz vagy kapcsolódási lehetőség, mi szorosan követjük az irányzatokat. Szeretnél úttörő lenni? Olvasd el ezt a blogot, hogy fejleszd a vállalkozásodat és felkészítsd azt a jövőre. 

  • Hordozható/viselhető technológiák  
  • Otthoni edzés 
  • Kültéri aktivitások  
  • Erő edzés szabad súlyokkal  
  • Edzés a fogyás eléréséhez 
  • Személyi edzés 
  • High intensity interval training (HIIT) 
  • Saját testsúlyos edzés 
  • On demand és online edzések 
  • Egészség/Jólét Coaching 

1. HORDOZHATÓ/VISELHETŐ TECHNOLÓGIÁK

A viselhető technológiák megint az első helyen vannak a trend listán. Sőt, a hordozható technológiák mindig a top 3-ban voltak mióta 2016-ban először bekerültek a listába. Ez nem meglepő ebben a digitális világban. 

Egyre több és több ember akarja nyomon követni az edzés rutinját. Az edzés adatainak – például a sebesség, a megtett távolság vagy a pulzus – megtekintése lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy kövessék az edzésüket és motiválja őket, hogy jobban teljesítsenek. Ezért fejlesztettünk ki számos eszközt, ami lehetővé teszi, hogy könnyedén kapcsolódhass a hordozható/viselhető technológiai eszközeiddel. 

Az Apple Watch® vagy Samsung Galaxy Watch® kedvelői elválaszthatatlanok lesznek a Life Fitness kardió eszközeitől a Discover SE3 HD és az SL konzolok miatt, és a Cybex eszközöktől a 70T konzol miatt. Pulzus, sebesség és elégetett kalória. Ezek az adatok már nem titkosak. Ez mind igaz a TFT konzolokra is az ICG IC5, IC6, IC7 és IC8 kerékpárokon. 

Ezek az eszközök könnyen kapcsolódnak a pulzus mérőkhöz és okos órákhoz Bluetooth®-al és ANT + kapcsolódással. Összehangolhatod a kedvenc zenéddel, videókkal és fitnesz appokkal. 

2. OTTHONI EDZÉS

Ez az első év, hogy az otthoni edzőterem felkerült a listára. A COVID pandémia miatt nagyon népszerű alternatívává vált az otthoni edzés. Sok embernek, akik elkezdtek otthon edzeni, rutinná vált az otthoni edzés és ezen nem is terveznek változtatni. 

Fontos szempont az otthoni edző eszközök kiválasztásakor a méret és a mozgatási, tárolási lehetőségek. Az ICG® beltéri kerékpárok minden kritériumnak megfelelnek a kis méretüknek és a mozgatást segítő kerekeknek köszönhetően. 

Ezen kívül az ICG® applikációban elérhetsz ingyenes, szakértők által tervezett edzéseket is, amivel motiválhatod és formába lendítheted magad. Könnyű választási opciók, személyre szabható edzések. Ezen kívül az eredményeidet megoszthatod a barátaiddal, miközben a kedvenc alkalmazásaid is elmentik az edzés adataidat. 

3. KÜLTÉRI AKTIVITÁSOK

Tavalyhoz képest a kültéri edzések egyel előbbre kerültek a listán. 2010-ben a 25. helyen voltak, ebből kiindulva a COVID-19 pandémia egyértelmű kiváltója volt, hogy növekedett az irányzat népszerűsége. 

Az edzőtermet a parkba vinni, élvezni a jó időt, edzeni a sporttásakkal. Ennek rövid elnevezése: Boot Camp. Ez a vezetett, katonai kiképzés által inspirált edzés a legnagyobb megterhelést nyújtja, miközben az egész testet aktivizálja, ezzel a lehető legjobb eredményeket biztosítja. 

Ha már van egy Boot Camp-re alkalmas helyed a fitneszlétesítményedben vagy gondolkozol egy ilyen hely kialakításán, akkor nézd meg a Hammer Strength eszközöket és a Life Fitness kiegészítőket. Ismerd meg a tökéletes fitnesz eszközöket, amikkel növelheted a gyorsaságodat, mozgékonyságodat, hajlékonyságodat, erődet és egyensúlyodat a kültéri edzés közben. Medicin labdák, súlyzók, rudak és rugalmas szalagok, illetve polimetrikus dobozok, ezek mind tökéletes felszerelések erre a célra. 

4. ERŐEDZÉS SZABAD SÚLYOKKAL

A megelőző években az erőedzés szerepelt a felmérésben. 2020-tól a szabad súlyos edzésen van a hangsúly. Elsősorban a kézi súlyzóval, a súlyemelő rúddal és a medicin labdával való edzés van a középpontban. Manapság a súlyzók a legmodernebb csoportos teremkerékpár edzésekben is megjelennek. 

Ezért mind a Life Fitness, mind a Hammer Strength több eszközt is biztosít a szabad súlyos edzésre. A tartós anyagból készülő súlyzók és súlytárcsák mellett, a Hammer Strength kemény, fémvázas edzőpadokat is kínál. Említésre méltóak még az 1-, 2- és 3-soros súlyzó tartóink is, melyek különböző fajtájú súlyzókhoz készültek. A Hammer Strength-nek ezen kívül különleges kiegészítői is vannak, többek között a súlytárcsák és az olimpiai súlytárcsák is. 

Olyan felszereléseket preferálsz, amik különböző színekkel jelölik a súlyok nagyságát? Nézd meg a Life Fitness Stúdió kollekciónk kiegészítőit, amiben súlyzók, tárcsák, homokzsákok és kettlebellek is vannak. Fekvenyomástól elkezdve a guggoláson át a felülésekig – a Stúdió Kollekció minden edzést egy kis szórakozássá változtat. 

5. EDZÉS A FOGYÁS ELÉRÉSÉHEZ

A fogyás, mint célzott edzés az 5. helyre kúszott fel azután, hogy a top 20 alján volt évekig. Ez az trend a bezártságból, távmunkából és az ülő életmódból adódó súlyproblémák miatt van ilyen magasan. 

Mik a legjobb kardió edzések a fogyáshoz? Ez függ a fittségi szinttől, az egyéni céloktól és az általános preferenciáktól. A Life Fitness-nél a legjobb kardió felszerelést kínáljuk, hogy támogassuk a felhasználókat a céljaik elérésében, akár legyen az futópad, elliptikus gép, Power Mill mozgólépcsőzőgép vagy szoba kerékpár. 

Ezen kívül nagyon fontosak a megfelelő evezőgépek. Ezeknek a gépeknek a használata során nincs nagy terhelés az ízületeken és a rajtuk való edzés magas kalóriaszám elégetését teszik lehetővé. Több izom csoportot mozgatnak meg edzés közben, mitöbb a test izmainak 85%-át megmozgatják. Ezért a Life Fitness Heat Series Row, a Heat Row és a Heat Performance Row tökéletes választás az evező edzésekhez azoknak, akik kerülnék a testet megterhelő edzéseket, de szeretnének fogyni. 

Ezen kívül a sokoldalúságuk sok pozitívummal jár az edzőterem tulajdonosoknak. Az evező gép például egy kis csoportos edzésnek is eszköze lehet vagy akár az edzőterembe is tökéletes a többi kardió eszköz mellé kiegészítőként. 

6. SZEMÉLYI EDZÉS

Mióta 2016-ban a felmérés először kiadásra került, a személyi edzés mindig a top 10-ben van. Ezekben az egyszemélyes edzésekben a résztvevő motiválva van, hogy a lehető legtöbbet hozza ki magából, míg a személyi edző biztosítja, hogy optimális és biztonságos legyen az edzés. 

A személyi edző stúdiók is népszerűek lettek, de a tradicionális fitnesz klubok bevételének egy nagy részét is a személyi edzés jelenti. Több személyi edző nem ok nélkül, szívesen választja a Life Fitness Synrgy-t. A felszerelés több konfigurációban és méretben elérhető és a helytakarékos kivitelezésével a lehető legkisebb helyek is kihasználhatók. 

A lehetséges konfigurációk számát két kezünkön sem tudjuk megszámolni. Könnyen állíthatóak, ezért megfelelő minden korú és képességű felhasználó számára. Naponta újabb gyakorlatokat lehet rajta végezni, így a Life Fitness Synrgy sosem válik unalmassá. 

Nagy rendelkezésre álló tered van? Nézd meg a Hammer Strength magas minőségű termékeit, találhatsz elnyűhetetlen súlyokat, súlyzókat, labdákat vagy polimetrikus dobozokat. Ezeket az eszközöket könnyű tárolni a szabadon variálható HD Athletic Perimeter-rel. Habár szeretünk kihívást nyújtani a felhasználóknak, de inkább megkönnyítjük a személyi edzők munkáját, amennyire lehet. 

7. HIGH INTENSITY INTERVAL TRAINING (HIIT)

A High-Intensity Interval Training – HIIT első volt a 2014-es és a 2018-as felmérésen is, és a top 5-ben maradt 2014-től 2021-ig. Habár idén is a top 10-ben van, a top 5-ből most a 7. helyre esett vissza. 

A Hammer Strength segít az edzőtermeknek jó kiscsoportos edzést kivitelezni olyat, ami hangsúlyozza a csoport dinamikáját. A súlyzóktól és kettlebellektől elkezdve a Hammer Strength HD Performance Trainereking, sok lehetőséget kínál minden edzettségi szinten lévő felhasználónak. A Hammer Strength kiegészítőket és megoldásokat kínál minden szintű felhasználónak. 

Nézd meg a Hammer Strength legújabb termékeit, a HD Tread-et, HD Air Bike-ot, és HD SPARC-ot, amik használata egy magas teljesítményű edzést tesz lehetővé. 

8. SAJÁT TESTSÚLYOS EDZÉS

A saját testsúlyos edzés a top 10 trendben van 2013-óta, vagyis azóta, hogy részt vesz a felmérésben. Ez az edzésfajta elengedhetetlen részét képezi az edzéseknek, mivel hatásos módja annak, hogy a felhasználó megmozgassa az egész testét. 

Ismered a különböző Hammer Strength állványokat? Ezek a Hammer Strength felszerelések tesztek alapján felülmúlják az ipari átlagot és biztosan kibírják legkeményebb edzés programokat, akár éveken keresztül. Ha a közösséged szereti a CrossFit-et és szoktál WOD-et rendezni, akkor ezek a felszerelések elengedhetetlenek az edzőtermedbe! 

Másrészt ezeknek az edzéseknek elérhetősége egy okos módja lehet azoknak a felhasználóknak a megnyerésére, akik ódzkodnak a nagy súlyoktól és a fitnesz gépektől. Például a Life Fitness Stúdió Kollekciójával érdemes kezdeni, amiben vannak kisebb súlyok, rugalmas szalagok és matracok is. Ezek a kiegészítők vezetett edzésekben is használhatóak, például pilátesznél vagy jógánál. Egyszerű nem? 

9. ON DEMAND ÉS ONLINE EDZÉSEK

A koronavírus miatt az edzőtermeknek a világ legtöbb országában hosszabb időre be kellett zárniuk és egy új valósághoz kellett alkalmazkodniuk. Ez a hirtelen változás inspirálta a tulajdonosokat és menedzsereket, hogy kreatívok és flexibilisek legyenek, például online órák tartásával tették lehetővé a távolról való aktivitást. 

Néhány kardió felszerelés limitált szórakozási funkciókkal rendelkezik, míg néhány majdnem olyan, mint egy Smart TV és edzési programokkal, appokkal, adat rögzítéssel és még sok egyéb lehetőséggel rendelkezik. Ha szórakoztató online edzés szolgáltatásit keresel, akkor figyelmedbe ajánljuk a Life Fitness ™ On Demand virtuális kardió óráit. Ki mondta, hogy nem multitask-olhatsz edzés közben? 

A Life Fitness ™ On Demand órái úgy lettek összeállítva, hogy bármilyen edzettségi szintű felhasználó biztonságosan használhatja, 10- 40 percig tartanak az órák több nehézségi szinttel, edzési stílussal és zenével. 

10. EGÉSZSÉG/JÓLÉT COACHING

Egészség és jólét coaching a top 20-ban van 2012-óta, és folyamatosan egyre jobba elterjed. Ez a trend a viselkedési kutatási eredményeket integrálja az egészségügyi és életmód programokba. Az egészségügyi és wellness coaching egyéni (és néha csoportos) megközelítést alkalmaz, amelyben a coach támogató szerepet tölt be, és felelős a célok kitűzéséért, az útmutatásért és a motivációért. 

 A Life Fitness Connect App ezt mind lehetővé teszi és még sok mást is. A felhasználóknak fejlesztett kapcsolódási lehetőségeket nyújt a Life Fitness és a Cybex eszközökkel, hordozható/viselhető technológiákkal és a pulzusmérőkkel, hogy könnyedén követni tudd az edzésedet. Ezen kívül a felhasználóknak lehetősége van saját edzés elkészítésére a széles tartalommal rendelkező edzés könyvtár segítségével, ami az appban elérhető. Akár az edzőteremben, akár otthon vagy kültéren szeret edzeni, a Life Fitness Connect lehetőségeket kínál az edzési eredmények követésére és a személyes célok megszabására helytől függetlenül. 

És ez ne minden! A Life Fitness Connect extra motivációt és vezetést nyújt a folyamatosan növekedő audio edzés könyvtár segítségével. Ezek az edzések a felhasználók biometrikus adataihoz alkalmazkodnak edzés közben, és menet közben módosítják az edzéstervet. A felhasználók mostantól olyan edzőt és edzést élvezhetnek, amely valós időben reagál a személyes edzés értékekre, és csakis rájuk.