Indoor cycling oktató képzés

Aktuális akciók

Kapcsold magasabb fordulatszámra az edzéseidet!

A Team ICG Germany nemzetközi indoor cycling oktató képzésének tudásanyaga, német licenc.

A képzés időpontja:
JELENLÉTI NAPOK: 2022.09.24.-25.
A jelenléti napok előtt 1 héttel megkapod az e-learning hozzáférésedet, hogy készülhess az elmélettel. Így együtt már többet tudunk a gyakorlattal foglalkozni.

Helyszín: Life1 Corvin (1082 Budapest, Futó u. 48-50.)

Részvételi díj: 85.000 ft/fő
Early bird 1. ár 2022.07.15-ig: 55.000 ft/fő
Early bird 2. ár 2022.09.11-ig: 65.000 ft/fő
IwiReps tagoknak egyedi kedvezmény!

Az árak az ÁFA-t tartalmazzák!

Jelentkezési határidő: 

2022. szeptember 16. (a részvételi díj beérkezésének határideje)

Nyilvántartásba vételi szám: B/2021/000301

Az indoor cycling az elmúlt évtizedek során óriási fejlődésen ment keresztül. Egyike a legnépszerűbb csoportos óratípusoknak, e nélkül szinte elképzelhetetlen egy terem órarendje.

A képzés célja, hogy letisztult gyakorlati formában adja át azt az ismeretanyagot, ami a biztonságos, hatékony, és élményszerű indoor cycling órák vezetéséhez szükséges. Sok személyi edző is ezekkel az órákkal egészíti ki tevékenységét. Master Trainer-eink a német Team ICG harmincéves tapasztalatát adják át. Az óratartás NEM függ kerékpár márkától.

Összefoglaltuk a lényeget, de az oldal alján a Gyakori kérdéseknél is találsz segítséget:

A TANFOLYAM LEÍRÁSA

A gyakorlati oktatásban hiszünk, mindent, amiről beszélünk, ki is kell majd próbálni, de elkerülhetetlen a stabil elméleti alap.

A témakörökből:

  • A kerékpár helyes/preventív beállítása
  • Az intenzitás megválasztása
  • Kerékpáros technikák az indoor cycling-ban
  • Kezdő, és haladó óravezetési technikák
  • Edzéstervezés különböző vendégtípusok számára
  • A zene használata az indoor cycling-ban
  • Verbális, és nonverbális kommunikáció
  • Élményszerzés az indoor cycling-ban
  • Gyakorlás-gyakorlás-gyakorlás

A tanfolyamra való jelentkezés feltétele:
A képzés megkezdéséhez előképzettségre nincs szükség, de az óratartás, edzői munka a magyarországi szabályozások szerint államilag elismert sportszakirányú végzettséghez kötött. Kerékpáros múlt nem feltétel.

Vizsga: a tanfolyami hétvége egy rövid elméleti és gyakorlati vizsgával zárul és a résztvevők visszajelzést kapnak a további fejlődéshez. A vizsgán nem elvárás a rutinos óratartás, ehhez sok-sok gyakorlás szükséges, de meghatároztunk néhány alapelvárást, aminek teljesítése oktatóként elvárható.

Helyszín: Life1 Corvin (1082 Budapest, Futó u. 48-50.)

Tanúsítvány: a képzést elvégzők tanúsítványt kapnak a tanfolyam elvégzéséről, ami egyben a TEAM ICG Germany licence.

 

 

Kérdezz itt, vagy jelentkezz a képzésre:

Ha jobban szereted az emailt, akkor a oktatas@fitconcept.hu címen érsz el bennünket.

Gyakori kérdések:

Milyen tudást szerezhetek a képzéssel?

A képzésen megmutatjuk hogyan tarthatsz szakmailag megalapozott, a vendégek számára élvezetes indoor cycling órákat a teremben található kerékpárok márkájától függetlenül. A tanfolyam tudásanyagát a németországi központú TEAM ICG (Indoor Cycling Group) adja, mely több mint húsz évvel ezelőtt indította el oktatási rendszerét.

Milyen típusú órák tartására készülünk fel?

A kerékpárokat kerékpárként kezeljük, így az óra intenzitását az ellenállás, a fordulatszám, és megválasztott tekerési pozíció adja. Nem használunk súlyzókat, nem végzünk fekvőtámaszokat, nem építünk koreográfiát. A zenét viszont szeretjük, hiszünk benne, hogy annak alkalmazása hozza ki a vendégekből a maximumot, és adja meg az óra hangulatát.

Az ICG gyártóként komplex digitális megoldásokkal rendelkezik. Csak ilyen kerékpárokon tarthatok órát?

Nem.  A mi gondolkodásmódunkban először megalapozott általános indoor cycling oktatói tudással kell rendelkezni ahhoz, hogy később egyéb lehetőségeket is elsajátíthassunk. A német licenctulajdonos úgy állította össze a tananyagot, hogy kerékpármárkától függetlenül tarthassanak órát az oktatók. Az órák megnevezésében sem támasztunk kikötéseket.

Ismerik a képzést Magyarországon ill. világszerte?

A képzést Magyarország vezető fitnesz oktatási intézménye, az IWI (International Wellness Institute) akkreditálta, emelte be tanfolyami rendszerébe.

Az ICG kerékpárok a világ legnagyobb fitneszeszköz forgalmazója, a Life Fitness brand családjába tartoznak. Így a németországi siker után ma már több nyelven is elérhetők a tanfolyamok.

Magyarországon a képzést a Life Fitness termékcsalád hivatalos forgalmazója, a Fitconcept kft. szervezi a Life Fitnesz Akadémia keretein belül.

Hogyan épül fel a képzés?

Két jelenléti nappal dolgozunk (szombat-vasárnap 09.00 – 17.30), prémium közegben a Life1 Corvin Wellness Indoor cycling termében. A gyakorlásban, közös feladatok kidolgozásában látjuk a hatékony tanulás titkát, így aktív hétvégére készülj.

A jelentkezési határidő lejártakor a résztvevők online előtanulási anyagot kapnak. Ebből készülhetnek a következő hétvégi jelenléti napokra. Ezáltal az oktatók előadása, magyarázata sokkal érthetőbb lesz, jóval több ismeret maradhat meg a tanfolyam végére. Jó, ha előre készülsz, mert csak annyi passzív ücsörgést szeretnénk, amennyi feltétlenül szükséges.

A második napon vizsgázhatnak is, akik már magbiztosnak érzik magukat, de későbbi időpontban is adunk lehetőséget erre.

 

Kell-e előképzettséggel rendelkezni?

A képzés elvégzéséhez nincs szükség előképzettségre. Sokan a saját fejlesztésükre használják az itt tanultakat, mások a személyi edzéseikbe építik be, a végzettek harmadik csoportja pedig csoportos indoor cycling órákat tart vele.

Ezektől eltérő kérdésem van.

Amennyiben más kérdésed lenne, nincs más dolgod, mint kitölteni a fentebb szereplő kapcsolati űrlapot, vagy írj a oktatas@fitconcept.hu címre. Ha megadod ott a telefonszámodat is, akkor szakértő kollégánk rövid időn belül felhív, és személyesen beszélhetitek meg a számodra fontos témákat.

Márkáink