Indoor cycling oktató képzés

Kapcsold magasabb fordulatszámra az edzéseidet!

A Team ICG Germany nemzetközi indoor cycling oktató képzésének tudásanyaga, német licenc.

 

A képzés időpontja: ÚJ IDŐPONT!
JELENLÉTI NAPOK: 2023. szeptember 30- október 1.
A jelenléti napok előtt 1 héttel megkapod az e-learning hozzáférésedet, hogy készülhess az elmélettel. Így együtt már többet tudunk a gyakorlattal foglalkozni.

Helyszín: Life1 Corvin (1082 Budapest, Futó u. 48-50.)

Részvételi díj: 90.000 ft/fő
Early bird 1. ár 2023.07.31-ig befizetve: 75.000 ft/fő
Early bird 2. ár 2023.08.31-ig befizetve: 80.000 ft/fő
IwiReps tagoknak egyedi kedvezmény!

Az árak az ÁFA-t tartalmazzák!

Jelentkezési határidő: 

2023. szeptember 21. (a részvételi díj beérkezésének határideje)

Nyilvántartásba vételi szám: B/2021/000301

Az indoor cycling az elmúlt évtizedek során óriási fejlődésen ment keresztül. Egyike a legnépszerűbb csoportos óratípusoknak, e nélkül szinte elképzelhetetlen egy terem órarendje.

A képzés célja, hogy letisztult gyakorlati formában adja át azt az ismeretanyagot, ami a biztonságos, hatékony, és élményszerű indoor cycling órák vezetéséhez szükséges. Sok személyi edző is ezekkel az órákkal egészíti ki tevékenységét. Master Trainer-eink a német Team ICG harmincéves tapasztalatát adják át. Az óratartás NEM függ kerékpár márkától. A képzés létszáma minimum 5 fő, de maximum 15 fő.

Összefoglaltuk a lényeget, de az oldal alján a Gyakori kérdéseknél is találsz segítséget és egy videót a képzésről:

A TANFOLYAM LEÍRÁSA

A gyakorlati oktatásban hiszünk, mindent, amiről beszélünk, ki is kell majd próbálni, de elkerülhetetlen a stabil elméleti alap.

A témakörökből:

  • A kerékpár helyes/preventív beállítása
  • Az intenzitás megválasztása
  • Kerékpáros technikák az indoor cycling-ban
  • Kezdő, és haladó óravezetési technikák
  • Edzéstervezés különböző vendégtípusok számára
  • A zene használata az indoor cycling-ban
  • Verbális, és nonverbális kommunikáció
  • Élményszerzés az indoor cycling-ban
  • Gyakorlás-gyakorlás-gyakorlás

A tanfolyamra való jelentkezés feltétele:
A képzés megkezdéséhez előképzettségre nincs szükség, de az óratartás, edzői munka a magyarországi szabályozások szerint államilag elismert sportszakirányú végzettséghez kötött. Kerékpáros múlt nem feltétel.

Vizsga: a tanfolyami hétvége egy rövid elméleti és gyakorlati vizsgával zárul és a résztvevők visszajelzést kapnak a további fejlődéshez. A vizsgán nem elvárás a rutinos óratartás, ehhez sok-sok gyakorlás szükséges, de meghatároztunk néhány alapelvárást, aminek teljesítése oktatóként elvárható.

Helyszín: Life1 Corvin (1082 Budapest, Futó u. 48-50.)

Tanúsítvány: a képzést elvégzők tanúsítványt kapnak a tanfolyam elvégzéséről, ami egyben a TEAM ICG Germany licence.

 

 

A képzéseket tartja:

Viczián Gyöngyi ICG Master Trainer

“Csak annak számára derül ki, hogy mire képes, aki vállalja a kockázatát annak, hogy túl messzire megy”

Az indoor cycling 2003 óta fontos része az életemnek. Fanatikus vendégből váltam pár év után oktatóvá és számos teremben, rendezvényen megfordultam azóta. 2019-ben több németországi továbbképzést követően váltam az ICG márka Master Trainerévé és egy fantasztikus nemzetközi csapat tagjává.
Szakmai tudásomat az ICG tudásanyagán alapuló képzéseken igyekszem azóta továbbadni az új oktatóknak.

indoor cycling IWI akkreditált alapképzés oktatója
Végzettségek: ICG Master Trainer, sportedző (kerékpár szakág), személyi edző, sportszervező/sportmenedzser, sportcoach
civil végzettség: közgazdász

Képzéseinkről mondták

Bárkinek ajánlom ezt az Indoor Cycling alapképzést, lelkes vendégtől tapasztalt oktatókig mindenkinek hasznos lehet. Nagyon jó elméleti anyag és gyakorlat, akik jobban szeretnék érteni a szakma csínját-bínját.
Vadnay Katalin
Mindenképpen ajánlom azoknak a képzést, akik szeretnének oktatóként bele kóstolni az ICG világába. Nagyon jól éreztem magam!
Magyar Georgina
Főleg azoknak ajánlom a tanfolyamot, akik rutinosak az indoor cycling órákon és oktatni szeretnének, vagy aki kezdő és biztos akar lenni abban, hogy jó a technikája. Aki meg akarja érteni, hogy mit, miért és hogyan kell csinálni.
Szabó Eszter Imola
Még egyszer köszönöm a hétvégét, nagyon sokat tanultam és egy új sport vált a szenvedélyemmé!
Miskei Hajni

Kérdezz itt, vagy jelentkezz a képzésre:

Ha jobban szereted az emailt, akkor a oktatas@fitconcept.hu címen érsz el bennünket.

Gyakori kérdések:

Milyen tudást szerezhetek a képzéssel?

A képzésen megmutatjuk hogyan tarthatsz szakmailag megalapozott, a vendégek számára élvezetes indoor cycling órákat a teremben található kerékpárok márkájától függetlenül. A tanfolyam tudásanyagát a németországi központú TEAM ICG (Indoor Cycling Group) adja, mely több mint húsz évvel ezelőtt indította el oktatási rendszerét.

Milyen típusú órák tartására készülünk fel?

A kerékpárokat kerékpárként kezeljük, így az óra intenzitását az ellenállás, a fordulatszám, és megválasztott tekerési pozíció adja. Nem használunk súlyzókat, nem végzünk fekvőtámaszokat, nem építünk koreográfiát. A zenét viszont szeretjük, hiszünk benne, hogy annak alkalmazása hozza ki a vendégekből a maximumot, és adja meg az óra hangulatát.

Az ICG gyártóként komplex digitális megoldásokkal rendelkezik. Csak ilyen kerékpárokon tarthatok órát?

Nem.  A mi gondolkodásmódunkban először megalapozott általános indoor cycling oktatói tudással kell rendelkezni ahhoz, hogy később egyéb lehetőségeket is elsajátíthassunk. A német licenctulajdonos úgy állította össze a tananyagot, hogy kerékpármárkától függetlenül tarthassanak órát az oktatók. Az órák megnevezésében sem támasztunk kikötéseket.

Ismerik a képzést Magyarországon ill. világszerte?

A képzést Magyarország vezető fitnesz oktatási intézménye, az IWI (International Wellness Institute) akkreditálta, emelte be tanfolyami rendszerébe.

Az ICG kerékpárok a világ legnagyobb fitneszeszköz forgalmazója, a Life Fitness brand családjába tartoznak. Így a németországi siker után ma már több nyelven is elérhetők a tanfolyamok.

Magyarországon a képzést a Life Fitness termékcsalád hivatalos forgalmazója, a Fitconcept kft. szervezi a Life Fitnesz Akadémia keretein belül.

Hogyan épül fel a képzés?

Két jelenléti nappal dolgozunk (szombat-vasárnap 09.00 – 17.30), prémium közegben a Life1 Corvin Wellness Indoor cycling termében. A gyakorlásban, közös feladatok kidolgozásában látjuk a hatékony tanulás titkát, így aktív hétvégére készülj.

A jelentkezési határidő lejártakor a résztvevők online előtanulási anyagot kapnak. Ebből készülhetnek a következő hétvégi jelenléti napokra. Ezáltal az oktatók előadása, magyarázata sokkal érthetőbb lesz, jóval több ismeret maradhat meg a tanfolyam végére. Jó, ha előre készülsz, mert csak annyi passzív ücsörgést szeretnénk, amennyi feltétlenül szükséges.

A második napon vizsgázhatnak is, akik már magbiztosnak érzik magukat, de későbbi időpontban is adunk lehetőséget erre.

 

Kell-e előképzettséggel rendelkezni?

A képzés elvégzéséhez nincs szükség előképzettségre. Sokan a saját fejlesztésükre használják az itt tanultakat, mások a személyi edzéseikbe építik be, a végzettek harmadik csoportja pedig csoportos indoor cycling órákat tart vele.

Ezektől eltérő kérdésem van.

Amennyiben más kérdésed lenne, nincs más dolgod, mint kitölteni a fentebb szereplő kapcsolati űrlapot, vagy írj a oktatas@fitconcept.hu címre. Ha megadod ott a telefonszámodat is, akkor szakértő kollégánk rövid időn belül felhív, és személyesen beszélhetitek meg a számodra fontos témákat.

Márkáink