Miben lehetünk segítségére? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Minden megkeresésre 2 munkanapon belül válaszolunk.

Indoor cycling oktató BASIC LEVEL alapképzés

Szeretnél indoor cycling órákat tartani és biztos alapokkal felülni az oktatói nyeregbe?

Tedd meg az első pedálfordulatokat – alapozd meg velünk a tudásod!


A Team ICG Germany nemzetközi indoor cycling oktató képzésének tudásanyaga, német licenc.

Life Fitness Akadémia, Spining, Indoor Cycling


Képzés célja:
Az ICG® Basic Level képzés egy nemzetközi tanúsítványt adó, 2 napos alapképzés. Átfogó ismeretanyagot ad a leendő indoor cycling oktatóknak a biztonságos, hatékony és élményszerű indoor cycling órák vezetéséhez.

Kinek szól:
Mindenkinek, aki érdeklődik az indoor cycling iránt és szeretne megismerkedni az óratartás alapjaival. Akár lelkes vendégként, akár végzett oktatóként szeretnéd továbbképezni magad, vagy jobban megismernél egy új irányzatot, itt a helyed.

Képzés Időpontja: 2024. június 1-2.

 

A tanfolyam leírása
A gyakorlati oktatásban hiszünk, mindent, amiről beszélünk, ki is kell majd próbálni, ehhez azonban szükséges a stabil elméleti alap.

Összefoglaltuk a főbb témaköröket, a legfontosabb tudnivalókat, az oldal alján a Gyakori kérdéseknél is találsz segítséget, valamint egy videót is a képzésről.

Témakörök

  • A kerékpár helyes/preventív beállítása
  • Óra felépítése
  • Az intenzitás megválasztása
  • Kerékpáros technikák az indoor cyclingban
  • Kezdő és haladó óravezetési technikák
  • Edzéstervezés különböző vendégtípusok számára
  • Zenehasználat, zeneszerkesztés
  • Verbális és nonverbális kommunikáció
  • Élményszerzés az indoor cyclingban
  • Gyakorlás-gyakorlás-gyakorlás

Life Fitness Akadémia, Spining, Indoor Cycling

Az alapképzés elvégzését követően az óratartás NEM függ kerékpár márkától.
Célunk, hogy az oktató rendelkezzen azzal a tudással, ami az indoor cycling óratartáshoz szükséges, bármilyen típusú kerékpáron.

Life Fitness Akadémia, Spining, Indoor Cycling

A tanfolyamra való jelentkezés feltétele
A képzés megkezdéséhez előképzettségre nincs szükség, de az óratartás, edzői munka a magyarországi szabályozások szerint államilag elismert sportszakirányú végzettséghez kötött. Kerékpáros múlt nem feltétel.

Vizsga
A tanfolyami hétvége egy rövid elméleti és gyakorlati vizsgával zárul és a résztvevők visszajelzést kapnak a további fejlődéshez. A vizsgán nem elvárás a rutinos óratartás, ehhez sok-sok gyakorlás szükséges, de meghatároztunk néhány alapelvárást, aminek teljesítése oktatóként elvárható.

Tanúsítvány
A képzést elvégzők tanúsítványt kapnak a tanfolyam elvégzéséről, ami egyben a TEAM ICG Germany nemzetközi licence.

Jelentkezés
Annak érdekében, hogy előre készülhess az elmélettel, a jelenléti napok előtt 1 héttel biztosítjuk a hozzáférést a tananyaghoz e-learning formában. Így együtt már többet tudunk a gyakorlattal foglalkozni.

Helyszín: Life1 Corvin (1082 Budapest, Futó u. 48-50.)
Létszám: minimum 5 fő, maximum 15 fő a hatékony tanulás érdekében.

Időpont: 2024. június 1-2.

Részvételi díj: 90.000 ft/fő
Early bird 1. ár 2024.03.31-ig befizetve: 75.000 ft/fő
Early bird 2. ár 2024.04.30-ig befizetve: 80.000 ft/fő
IwiReps tagoknak egyedi kedvezmény!

Az árak az ÁFA-t tartalmazzák!

Jelentkezési határidő:
2024. május 24. Péntek (a részvételi díj beérkezésének határideje)
Nyilvántartásba vételi szám: B/2021/000301

Jelentkezés, érdeklődés:
E-mail: oktatas@fitconcept.hu
Jelentkezés esetén kérjük add meg, hogy melyik képzésre jelentkezel a számlázási adataiddal együtt!

VISSZA A FŐOLDALRA

Life Fitness Akadémia, Spining, Indoor Cycling

A képzést tartja

ICG Mesteroktató

    Viczián Gyöngyi ICG Master Trainer

„Csak annak számára derül ki, hogy mire képes, aki vállalja a kockázatát annak, hogy túl messzire megy.”

Az indoor cycling 2003 óta fontos része az életemnek. Fanatikus vendégből váltam pár év után indoor cycling oktatóvá és számos teremben, rendezvényen megfordultam azóta. 2019-ben több németországi továbbképzést követően váltam az ICG márka Master Trainerévé és egy fantasztikus nemzetközi csapat tagjává.

Szakmai tudásomat az ICG tudásanyagán alapuló képzéseken igyekszem azóta továbbadni az új oktatóknak. Magam is rendszeresen veszek részt képzéseken: a tanulásnak sosincs vége. 

Indoor cycling IWI akkreditált képzés oktatója
Végzettségek: ICG Master Trainer, sportedző (kerékpár szakág), személyi edző, sportszervező/sportmenedzser, sportcoach
Civil végzettség: közgazdász

Képzéseinkről mondták

Bárkinek ajánlom ezt az Indoor Cycling alapképzést, lelkes vendégtől tapasztalt oktatókig mindenkinek hasznos lehet. Nagyon jó elméleti anyag és gyakorlat, akik jobban szeretnék érteni a szakma csínját-bínját.
Vadnay Katalin
Mindenképpen ajánlom azoknak a képzést, akik szeretnének oktatóként belekóstolni az ICG világába. Nagyon jól éreztem magam!
Magyar Georgina
Főleg azoknak ajánlom a tanfolyamot, akik rutinosak az indoor cycling órákon és oktatni szeretnének, vagy aki kezdő és biztos akar lenni abban, hogy jó a technikája. Aki meg akarja érteni, hogy mit, miért és hogyan kell csinálni.
Szabó Eszter Imola
Még egyszer köszönöm a hétvégét, nagyon sokat tanultam és egy új sport vált a szenvedélyemmé!
Miskei Hajni
Egyszer volt,hol nem volt egy ICG Indoor Cycling oktatói tanfolyam;) Az elmúlt hétvégém tanulással telt. Ennek a szuper koncepciónak az elsajátítása volt a cél oktatóként . Köszönöm Gyöngyinek a fantasztikus hétvégét! Aerobikosként furcsa ezt leírni, de jelenleg a kedvenc óratípusom (na jó természetesen csak a dance/step után :D) és örülök, hogy kaptam egy kis betekintést az oktatói oldalra is.
Csonka Anita
Mindenkinek ajánlom a képzést, akit érdekel az indoor cycling. Rengeteget fejlődtem a két nap alatt és szuper alapot kaptam arra, hogy ne csak én fejlődjek, de szakmailag is olyan alapokat kapjak, amit majd átadhatok a vendégeknek.
Szluka Kitti

Kérdezz vagy jelentkezz a képzésre az alábbi elérhetőségeken:

Email:  oktatas@fitconcept.hu, Telefon: +36 70 4898938

Betekintenél a képzési napokba? Akkor mindenképp nézd meg a videót is.

Gyakori Kérdések

Milyen tudást szerezhetek a képzéssel?

A képzésen megmutatjuk hogyan tarthatsz szakmailag megalapozott, a vendégek számára élvezetes indoor cycling órákat a teremben található kerékpárok márkájától függetlenül. A tanfolyam tudásanyagát a németországi központú TEAM ICG (Indoor Cycling Group) adja, mely több mint húsz évvel ezelőtt indította el oktatási rendszerét.

Milyen típusú órák tartására készülünk fel?

A kerékpárokat kerékpárként kezeljük, így az óra intenzitását az ellenállás, a fordulatszám, valamint a megválasztott tekerési pozíció adja. Nem használunk súlyzókat, nem végzünk fekvőtámaszokat, nem építünk koreográfiát. A zenét viszont szeretjük, hiszünk benne, hogy annak alkalmazása hozza ki a vendégekből a maximumot, és adja meg az óra hangulatát.

Az ICG gyártóként komplex digitális megoldásokkal rendelkezik. Csak ilyen kerékpárokon tarthatok órát?

Nem. A mi gondolkodásmódunkban az első a szakmailag megalapozott, általános indoor cycling oktatói tudás megszerzése, ezt követi az egyéb, kerékpár adta lehetőségek elsajátítása. A német licenctulajdonos úgy állította össze a tananyagot, hogy az alapképzés elvégzését követően kerékpármárkától függetlenül tarthassanak órát az oktatók. Az órák megnevezésében sem támasztunk kikötéseket.

Ismerik a képzést Magyarországon, illetve világszerte?

A képzést Magyarország vezető fitnesz oktatási intézménye, az IWI (International Wellness Institute) akkreditálta, emelte be tanfolyami rendszerébe.

Az ICG kerékpárok a világ legnagyobb fitneszeszköz forgalmazója, a Life Fitness brand családjába tartoznak. A németországi siker után ma már több nyelven is elérhetők a tanfolyamok, így a világ számos pontján ismerik.

Magyarországon a képzést a Life Fitness termékcsalád hivatalos forgalmazója, a Fitconcept kft. szervezi a Life Fitnesz Akadémia keretein belül.

Hogyan épül fel a képzés?

Két jelenléti nappal dolgozunk (szombat-vasárnap 09.00 – 17.30), prémium környezetben, a Life1 Corvin Wellness Indoor cycling termében. A gyakorlásban, közös feladatok kidolgozásában látjuk a hatékony tanulás titkát, így aktív hétvégére készülj.

A jelentkezési határidő lejártakor a résztvevők online előtanulási anyagot kapnak. Ebből készülhetnek a következő hétvégi jelenléti napokra. Ezáltal az oktatók előadása, magyarázata sokkal érthetőbb lesz, jóval több ismeret maradhat meg a tanfolyam végére. Jó, ha előre készülsz, mert csak annyi passzív ücsörgést szeretnénk, amennyi feltétlenül szükséges.

Kell-e előképzettséggel rendelkezni?

A képzés elvégzéséhez nincs szükség előképzettségre. Sokan saját maguk fejlesztésére használják az itt tanultakat, mások a személyi edzéseikbe építik be, a végzettek harmadik csoportja pedig csoportos indoor cycling órákat tart vele.

Mikor van a vizsga? Sikertelen vizsga esetén ismétlésre van lehetőség?

A tanfolyami hétvége második napja egy rövid elméleti és gyakorlati vizsgával zárul és a résztvevők visszajelzést kapnak a további fejlődéshez. A vizsgán nem elvárás a profi óratartás, ehhez sok-sok gyakorlás szükséges, de meghatároztunk néhány alapelvárást, aminek teljesítése oktatóként elvárható. Vizsgázásra, ismétlésre későbbi időpontban is adunk lehetőséget, amihez tartozik egy pótvizsgadíj.

Ezektől eltérő kérdésem van.

Amennyiben más kérdésed lenne, nincs más dolgod, mint kitölteni a fentebb szereplő kapcsolati űrlapot, vagy írj a oktatas@fitconcept.hu címre. Ha megadod ott a telefonszámodat is, akkor szakértő kollégánk rövid időn belül felhív, és személyesen beszélhetitek meg a számodra fontos témákat.

Márkáink