Miben lehetünk segítségére? Vegye fel velünk a kapcsolatot! Minden megkeresésre 2 munkanapon belül válaszolunk.

A Team ICG története

Tanfolyami oldal

Rólunk

Egy képzés kiválasztásakor mindig fontos megnéznünk, milyen tapasztalat húzódik meg a színfalak mögött. A következőkben beszélünk egy kicsit magunkról, arról, milyen háttérrel is csináljuk, amit csinálunk, hogy minél többetek szerethesse meg a kerékpározást, vagy az edzéstartást kerékpár segítségével.

Míg a TEAM ICG ma már élményt, edzőket, kerékpárosokat, atlétákat, órákat, oktatást, rendezvényeket foglal magába, addig a kezdetekben az ICG (Indoor Cycling Group) az első európai szakosodott indoor cycling kerékpár gyártóként indult Németországban 1995-ben. Akkoriban a „Tomahawk” felirat szerepelt a kerékpárokon, ami egy motorcsónak neve volt, amit a cég tulajdonosa, Bernd Puerschel, látott versenyezni az USA-ban. Megtetszett neki a név, és így született meg egy új márka. Bernd ezután prémium minőségű kerékpárok gyártásába kezdett  Németországban. Nemcsak kiváló mérnökökkel vette magát körül, hanem szenvedélyes fitnesz szakemberekkel is, mivel tudta, hogy az eszközök csak oktatással, képzéssel együtt lehetnek teljes értékűek az ügyfelek számára. A Tomahawk márka villámgyorsan terjedt el Németország szerte, és hamarosan Ausztriában, és Svájcban is. A mind nagyobb igényeket évről évre gyarapodó viszonteladói hálózat elégítette ki Európa szerte.

Az ICG teljes csapata az indoor cycling kerékpárok, és a hozzájuk tartozó programok létrehozására specializálódott. Mindenki a saját szakterületével járul hozzá a vendégek élményének tökéletesítéséhez. Ez azt eredményezte, hogy mára az oktatók eldönthetik, „hagyományos” indoor cycling órát szeretnének tartani, vagy inkább használnák a különböző digitális megoldásokat.

Vendégélmény

A globális piacon elért sikerek után, az ICG elkezdett másoktól teljesen eltérő módon tekinteni az indoor cyclingra. Milyen kihívásokkal küzdenek azok az emberek, akik egyébként járnának ilyen órákra? Hogyan vonhatnánk be még többeket ebbe a mozgásformába? A folyamatos kutatások eredményeként a következőket találtak az órára járás fő nehézségeiként:
 
• „Nem fogom tudni jól beállítani, és kezelni a kerékpárt”
• „Nem fogom tudni teljesíteni az órát”
• „Inkább egyedül edzenék”
• „Zavaró a közeg”
• „Nem megfelelőek az időpontok”
 
Erre az információra válaszolva, az ICG 2007-ben bevezette a Myride rendszert. Ez a virtuális rendszer lehetővé tette, hogy a vendégek akár egyedül is edzhessenek az edzőteremben, hasonlóan más kardió gépekhez. It már videós segítséget kapothatott kezdő, haladó, középhaladó is a kerékpár beállításához, és az edzéshez is. Változatos hosszúságú, és tartalmú edzések közül lehet a kijelző menüjében választani. A Myride hidat képez az edzőtermi edzés, és a csoportos indoor cycling óra között. A vendégek beleszerettek az új trendbe, a virtuális tekerésbe.

Személyreszabottság

2014-ben az ICG újabb áttörést ért el a Coach By Color bevezetésével. Persze más gyártók is használtak már erő mérést eszközeiken, de azelőtt senki nem tette azt igazán tömegek számára érthetővé, használhatóvá. A Coach By Color módszerével színekkel (fehér, kék, zöld, sárga, piros) fejezhető ki az egyéni teljesítmény. Mindez forradalmi újításnak számított. Az IC7-es kerékpár, amelyen a Coach By Color megszületett, többszörösen is díjnyertes, és teljesen megváltoztatta az egész szektort.

Life Fitness Academy

Life Fitness

2016-ban újabb kerékpár típusok kerültek piacra, és létrejött az ICG Connect rendszer, mely újabb szintre emelte a vendégek közösségi élményét. A Life Fitness, a legnagyobb fitneszipari eszközgyártó, ebben az évben emelte be márkái közé az ICG-t. Az ICG húsz év alatt startupból piacvezetővé vált, és az időközben felgyülemlett tudás megerősödött a Life Fitness tapasztalatával, erejével.

Márkáink